Online Coaching

Training

Ik geloof dat een persoonlijk programma de sleutel tot succes vormt. Ongeacht hoe perfect een kant-en-klaar trainingsprogramma op papier er ook uit ziet, als deze niet past bij jouw persoonlijke omstandigheden zal deze nooit leiden tot een optimaal resultaat. Of je doel nou is om spiermassa aan te komen, sterker te worden, af te vallen of een combinatie van deze doelen, we gaan altijd eerst kijken wat er mogelijk is binnen jouw persoonlijke omstandigheden. Hoe veel dagen je kunt trainen, op welke dagen je kunt trainen, hoe lang je kunt trainen, welke apparatuur je tot je beschikking hebt en persoonlijke voorkeuren binnen het trainingsprogramma. Het trainingsprogramma zal worden gebaseerd op belangrijke trainingsprincipes om spiergroei te kunnen optimaliseren, deze vormen samen de basis voor een goed programma. Oefening selectie, oefening rangvolgorde, progressieve overbelasting, terminale consistentie zijn daarvan enkele voorbeelden.

Techniek

Leren je hoe je je lichaam moet gebruiken op een veilige en efficiënte manier is belangrijk om blessurevrij te blijven en lange termijn progressie te garanderen. Ik bied video analyse en feedback aan voor elke ‘all-inclusive’ coaching cliënt om te verzekeren dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Voordat je begint met je programma spreken we elke oefening door met voorbeeld video’s en tips, die je meteen kunt toepassen in je trainingssessies. Te lang dezelfde routine kan saai en demotiverend zijn, daarom zullen de oefeningen variëren en rouleren met vergelijkbare varianties. Wanneer voor een cliënt een nieuwe oefening wordt geïntroduceerd, dan zal deze altijd worden doorgenomen met begeleidende video’s en artikelen.

Voeding

Bij voeding is het belangrijk om te kijken naar kwantiteit, maar ook naar kwaliteit. Ik leer je hoe je je voeding moet bijhouden en geef je gedetailleerde richtlijnen om de beste voedselkeuzes te kunnen maken. We gaan rekening houden met maaltijd frequentie, maaltijd timing, eiwit spreiding, micronutriënten, voedselvolume, viscositeit, en meer.  Variatie in voeding is belangrijk om de motivatie en dieettrouw hoog te houden, dus je zult bij mij nooit elke dag, week in week uit, hetzelfde moeten eten. Ik bied daarbij twee mogelijkheden aan:

  • Flexible dieting: Voeding zelf tracken met een van de bekende apps (bijv. MyFitnessPal) binnen de door mij vastgestelde targets. Deze methode is geschikt voor degene die veel vrijheid binnen zijn of haar voedselkeuzes belangrijk vindt.
  • Meal Plans: Wekelijks een nieuw zwart op wit voedingsschema. Je geeft elke week je favoriete product voorkeuren door, en ik zorg dat elke week je schema wordt aangepast aan je voortgang. Deze methode is geschikt voor degene die niet elke dag wil nadenken over zijn of haar voedselkeuzes en het fijn vindt om precies te weten welke maaltijden je op een dag moet eten.
Welke methode is beter? Geen van beide, beide methodes zijn goede hulpmiddelen om de gewenste resultaten te behalen. Per individu moet er gekeken worden welke methode het best passend is.

Follow Micha on Instagram!

Username Micha_Emelianov

© 2021 Micha Emelianov

Search

Real time web analytics, Heat map tracking